14 Mayıs 2020 Perşembe

Android Akıllı Telefonunuzu Hızlandırmanın 8 Yolu


Her akıllı telefon sahibinin bu sorunla uğraşması gerekiyor. Gadget daha yavaş çalışmaya başlar, kendisine atanan görevlerle zayıf bir şekilde baş eder, aşırı ısınır. Bunun nedeni her zaman bir arıza değildir, bazen bunun nedeni telefonun yanlış kullanılmasıdır. Fos Apk faydalı ipuçları, Android işletim sisteminde akıllı telefonunuzu hızlandırmanıza yardımcı olacaktır.

1. Yer açın

Her akıllı telefon sadece önemli veri ve uygulamaları değil, aynı zamanda bir sürü gereksiz bilgiyi içerir. Örneğin, eski fotoğraflar, uzun zamandır Google Fotoğraflar'a yüklenen bir yedek. Ayrıca, uygulamanın kendisi bunları silmenizi önerecektir. Aynı şey uzun gereksiz uygulamalar için de geçerlidir. Engellenen çalışmasına neden olabilecek akıllı telefondaki varlıklardır. Bu nedenle, cihaza yüklenen uygulamaları gözden geçirmeli ve gereksiz uygulamaları kaldırmalısınız. Uygulamalardan herhangi birini kaldıramasanız bile, buna ihtiyacınız olmadığından emin olsanız bile, çalışması durdurulabilir. Böylece, telefonunuzun kaynaklarını başlatmasını ve kullanmasını önlersiniz. Ayrıca, telefonunuzda saklanan ve yavaşlamasına neden olabilecek önbelleği de unutmayın.

2. Kısayol widget'ları

Gadget'ınızın ana ekranında başlatılan tüm widget'lar yararlı olabilir, ancak aynı zamanda kaynak paylarını da işgal ederler. Bu nedenle, akıllı telefonunuz yavaşlamaya başladıysa, widget'ları devre dışı bırakmaya değer.

3. Gereksiz animasyonları ve geçişleri devre dışı bırakma

Akıllı telefonunuzu hızlandırmak istiyorsanız, yalnızca widget'ları değil, aynı zamanda her türlü animasyon ve geçiş efektini de terk etmeniz gerekecektir.

4. Uygulamaları kapatın ve belleği boşaltın

Çoklu görev özelliği, bir uygulamadan diğerine hızlı bir şekilde geçmenizi sağlar. Ancak bu, çoğunun arka planda çalışabileceği anlamına gelir, bu da gadget'ın performansını olumsuz yönde etkileyecektir. Bu nedenle, artık kullanmadığınız tüm uygulamaları kapatın. Bundan sonra, önbelleği temizlemek de zarar vermez. Bu, “Bellek” Ayarları bölümünde yapılabilir.


5. Akıllı telefonu yeniden başlatın

Bu, bir cihazın gecikmesini düzeltmenin hızlı ve kolay bir yoludur. Sonuç olarak, önbellek otomatik olarak silinecek, tüm gereksiz görevler duracak ve sistem yeniden başlatılacak.

6. Yazılım Güncellemeleri

Cihazdaki programların zamanında güncellenmesi sadece akıllı telefonun güvenliğini sağlamakla kalmaz, aynı zamanda akıllı telefonu hızlandırmaya da yardımcı olur. Gerçekten de, bildirimleri düzenli olarak aldığımız tüm güncellemeler, uygulamada yeni özelliklerin ortaya çıkmasıyla ilişkili değildir. Yeni bir yükseltme, eski işlevlerin iyileştirilmesi ve optimizasyonu ile ilgili olabilir. Bu nedenle, güncellemeleri unutmayın.

7. Pil tüketimini izleyin

Buna ek olarak, hangi uygulamanın Android akıllı telefonun çalışmasını olumsuz yönde etkilediğini, Pil bölümünde ayrıntılı olarak pil işlemini tanıyabileceğiniz ayarlar aracılığıyla belirlemek mümkündür. Enerji tüketiminin ayrıntılarını inceleyerek, hangi işlemlerin pilinizi en çok deşarj ettiğini öğreneceksiniz. Buna göre, aracın çalışmasını yavaşlatabilirler. Bundan sonra, bu süreçleri durdurmaya değer.

8. Sıfırla

Evet, bazen denemezsiniz ve ne kadar zor denerseniz deneyin, ancak akıllı telefon frenlemeyi durdurmaz. Bu durumda, hızlandırmanın tek etkili yolu ayarları sıfırlamaktır . Böylece, tüm eylemlerinizi sıfırlar ve akıllı telefonu satın alma sırasında olduğu gibi orijinal durumuna döndürürsünüz. Böyle bir işlem yapmadan önce, ihtiyacınız olan tüm verilerin yedek bir kopyasını almak kesinlikle gereklidir.