4 Mayıs 2020 Pazartesi

Android Tabanlı Uygulamaların Güçlü ve Zayıf Yönleri


Android dünyası, kullanıcı tabanı ve uygulamalar açısından dikkate değer bir gelişme kaydetti.  İOS ile karşılaştırıldığında, Android en yaygın kullanılan işletim sistemidir. Ancak bu işletim sisteminde kavramların çoğu nispeten yenidir ve geliştirilen uygulamalar https hatalarına karşı savunmasızdır. Işık olduğu yerde karanlık da vardır, bu nedenle Android tabanlı uygulamaların birçok avantajı ve dezavantajı vardır.

Android Tabanlı Uygulamaların Avantajları

Çoklu görev: Android tabanlı uygulama geliştirme çoklu görevdir. Böylece bir kullanıcı aynı anda iki veya daha fazla uygulamayı kullanabilir. Bu, sosyal hesaplardan akış yapmayı ve şarkı dinlemeyi mümkün kılar.

Uyarılar ve bildirimler: Bir Android uygulamasının herhangi bir haber güncellemesini kaçırmasının bir yolu yoktur. Bunun nedeni bildirimlerin doğrudan ana ekrana düşmesidir. Cevapsız çağrılar LED flaş ile bildirilir.

Açık kaynaklı uygulamalar: Android dünyası uygulamalarla doludur ve tamamen ücretsizdir. Binlerce oyun eğlence uygulaması Android dünyasında ücretsiz olarak geliyor.

Android'de çalışan daha fazla akıllı telefon: Büyük akıllı telefon devleri, yani HTC, Motorola, Sony Ericsson Android uygulamalarını kullanıyor. Kullanıcı kendi tercihine göre Android akıllı telefonu özgürce kullanabilir. Oysa iOS yalnızca Apple ile sınırlıdır.

Kullanımı kolay işlevler: ROM, Android tabanlı akıllı telefonlara kolayca kurulabilir ve değiştirilebilir. Özelleştirilmiş ROM'ların kullanılabilirliğinin yanı sıra, Android'de kullanımı kolay birçok işlev vardır. Ayrıca, Android işletim sistemleri arayüzü diğer işletim sistemlerine kıyasla oldukça basittir.

Widget'lar: Widget'lar ana ekrandan çeşitli ayarlara erişmenize yardımcı olur. Bu, akıllı telefonu manevra etmek için ergonomiyi çok güçlü hale getirir.

Google hizmetlerinin kullanılabilirliği: Google, Android işletim sisteminin bir parçası olan Google Reader, Google Drive, Gmail, Dokümanlar gibi bir dizi hizmet sunar. Bu yüzden e-postaları okumak ve belgeleri kontrol etmek çok kolay.

Dezavantajları

Android hizmetlerinin iOS'tan daha iyi olduğu fikrine katılmayan birçok insan da var.

Kesintisiz İnternet Bağlantısı gereklidir: Android uygulamaları düşük maliyetli olabilir, ancak sürekli ve kesintisiz bir İnternet bağlantısına ihtiyaç duyarlar. Pahalı GPRS paketlerine çok para harcanması gerekir.

Reklamlar: Açık kaynak platformunda olmanın bazı dezavantajları da var. Google Play Store'da bu işletim sisteminin hızını daha da yavaşlatan çok fazla reklam yayınlandı.

Bulaşıcı Uygulamalar: Açık kaynaklı bir işletim sistemi çok sayıda saldırıyı davet eder. Android tabanlı uygulamalar, kötü amaçlı virüs içerdiği için ünlüdür. Bunlardan bazıları Zemin Gücü, Counter-Strike vb. Apple iOS, uygulamaların kullanılabilirliğini sağlamadan önce uygulamaların bütünlüğünü iyice kontrol etmekten gurur duyuyor.