8 Mayıs 2020 Cuma

APK Dosyaları ile İlgili 3 Genel Sorun



Bilgisayarınızda binlerce farklı dosya var ve her biri farklı bir dosya uzantısıyla geliyor. Siz ve bilgisayarınız, dosya türünü uzantısına göre tanımlayabilirsiniz. Bunlar genellikle dosya adının sonunda gelen üç veya dört harftir. Örneğin, dosyam.pdf bir PDF dosyasıdır. APK uzantılı dosyalara Android paket dosyaları denir. Bunlardan birini bilgisayarınızda, tabletinizde veya başka bir cihazda bulursanız, açmayı deneyebilirsiniz. Bu dosyaların size sorun vereceği zamanlar vardır. İşte üç yaygın olan.

Dosya Açılmıyor veya Çalışmıyor

Her dosyada, açmak için kullanılacak bir uygulama olmalıdır. Herhangi bir dosya türünü açarken sık karşılaşılan bir sorun, programın kendisi değil, programı açan uygulamadadır. Dosya uzantısı APK'sını açmaya çalıştığınızda, her şey işe yarayacak gibi görünüyor; ancak, sonunda dosya açılmaz. Uygulamanın yanlış sürümüne sahip olabilirsiniz. Yapmanız gereken sadece güncellemeleri uygulamaya indirmektir. Bunlar, uygulamanın APK dosyasının açılmasını desteklemesini sağlamalıdır.


APK Dosyası Bozuk

Açma girişimlerinizde APK dosyası açılmaz. Başvurunuzun güncel olmadığını düşünebilir ve güncellemek için gerekli adımları atabilirsiniz. Güncellenmiş olsa bile, dosya açılmaz. Bozuk bir şeye sahip olmanız mümkündür. Bu durumda, ne denerseniz deneyin dosya açılmayacaktır. İletim işlemi sırasında size bozulmuş veya bozulmuş olabilir. Her iki durumda da, çalışabilmesi için farklı bir sürüm bulmanız gerekir.

İşletim Sisteminizde Yeterli Bilgi Yok


Bazen APK dosyasını açmak için doğru uygulamaya sahip olabilirsiniz; ancak yine de düzgün açılmaz. Programınızı güncellemeyi deneyebilirsiniz, ancak bunun yardımcı olmadığını görürsünüz. Bu durumda sorun, işletim sisteminizin uygulamanın dosyayı desteklediğini göstermek için gerekli bilgiye sahip olmamasıdır. Açmak için, bilgisayarı dosyayı açmak için kullanılacak uygun programa yönlendirmeniz gerekir. Oldukça basit bir süreçtir.